top_left_decor top_right_decor
middle_left_decor middle_right_decor

Só ivókúra

0,5 kg
Ár: 500 Ft

A parajdi sóoldatos ivókúra az anyagcsere serkentésével pozitívan hat az anyagcserezavar okozta betegségeknél (pl. cukorbetegség, túlsúly stb). A sós ivókúra kiegyenlítően hat mind a magas, mind az alacsony vérnyomásnál. Kiegyenlítőleg hata sav-lúg háztartásunkra is, ezáltal segít megszabadulni az elsavasodás okozta gombás fertőzésektől(pl. hüvelygomba, körömgomba).

A kész 26 %-os kristálysó oldatból tegyünk egy teás kanálnyit egy pohárba és töltsük fel tetszőleges mennyiségű, pl.: 2 vagy 3 dl jó minőségű szénsavmentes ásványvízzel vagy klórmentes tisztított vízzel. A kanál lehetőség szerint legyen fa vagy porcelán.

Az így kapott felhígított sóoldatot igyuk meg minden reggel felkelés után, éhgyomorra.

Ha valakinek ez túl tömény, akkor a teáskanálnyi 26 %-os sóoldat mennyiséget 1 liter vízbe téve a nap folyamán is megihatjuk. Akinél a salaktalanítás (pl. hasmenés formájában) nagyon hevesen lép fel, az ivókúrát kezdetben cseppenként is adagolhatja, mellette a napi víz mennyiséget megnövelve. Az ivókúra során nem a mennyiség, hanem a rendszeresség és a kristálysó minősége fontos a pozitív hatás eléréséhez. A sóoldat képes a szervezetben 24 órán keresztül a kristálysó rezgését fenntartani.

A sós ivókúrát bármeddig tarthatjuk. Az “ivókúra” szó elvileg itt nem helyes kifejezés, ugyanis a sós oldatot egy életen keresztül is fogyaszthatjuk az egészséges életmód és megelőzés érdekében.

Gyerekeknél és csecsemőknél elég néhány csepp a sóoldatból.