top_left_decor top_right_decor
middle_left_decor middle_right_decor

Sószobák, sófalak készítése

Sófal, sószoba

A levegő elektromos töltéssel rendelkező részecskékből áll.
A só mind kémiai, mind fizikai szempontból semlegesítő és kiegyenlítő hatású.
A sókristályok életfontosságú negatív ionokat adnak le a szoba levegőjének. A túltengésben lévő pozitív töltésű ionok felelősek nagy részben krónikus betegségek kialakulásáért, fizikai és lelki kimerültségünkért. A sótégla által leadott, belélegzett negatív töltésű ionok kedvezően hatnak egészségünkre, és erősítik teljesítőképességünket, a test összes funkciójára pozitív hatással vannak. A negatív töltésű ionok lelkileg támogatják idegi erőinket és általános közérzetünket, például a stressz, a gondok, a félelmek és a depresszió esetében. 

Csökkentik a vér koleszterinszintjét és ezáltal a vérnyomást és a szív megterhelését is. A sótéglák megvilágításából adódóan érvényesül a szín- és fényterápia.
A kristálysó által kibocsátott fény frekvenciája megfelel az úgynevezett meleghang- tartomány 600-700 nanométer közötti frekvenciának.

Gyógyító hatásán kívül a stresszoldásra, relaxációra illetve a jó közérzetre hat. A sószobában levő telített sóoldat, amely csak természetes anyagokat tartalmaz, képes sóbarlangok klímájának mesterséges előállítására. Az oldat a helységben 70-80 %-os relatív páratartalmat hoz létre, megszünteti a szennyező anyagok jelenlétét.

A terápiás használat során kedvezően befolyásolhatjuk a következő betegségeket:

 • Asthma bronchiale
 • Krónikus hurutos orr-, torok és gégegyulladás
 • Krónikus és visszatérő arcüreg- és homloküreg-gyulladása
 • Orrpolip
 • Krónikus hörgőgyulladás
 • Hallójárat és középfülgyulladás
 • Krónikus tüdőgyulladás
 • Porártalom
 • Különböző típusú allergiák, túlérzékenység
 • Bőrbetegségek
 • Neurózis, kimerültség, stressz, csökkent ellenálló képesség

Különösen alkalmas bőr-és légúti megbetegedések kezelésére. A különböző sószobákban, sóbarlangokban végzett vizsgálatok hasonló sikerekről számolnak be: a köhögés, a szénanátha, alvási zavarok, allergiák, neurodermitis és más szervi betegségek rendkívül jól reagálnak egy többhetes sóbarlang kúrára.

A kúrák kényelmes relaxáló székekben, megfelelően összeválogatott zene kíséretében történnek, ami segíti testünket az ellazulásban és teljes megnyugvást nyújt.

A sószobát gyermekek, kismamák és bárki használhatja korára vonatkozó korlátozás nélkül. A kúra időtartamára  45 percet javaslunk, a szoba hőmérséklete 20-22 C.

Somokozó

A gyerekek részére kialakított „sóhomokozó” egy speciálisan kialakított terem, vagy lehet a sószoba egy része, ahol a gyerekek játszva gyógyulhatnak, erősíthetik immunrendszerüket, fejleszthetik koncentrációs képességüket. A gyerekek miközben az őrölt sóban játszadoznak, folyamatosan felkavarják az apró sószemcséket, mely a légutakba bekerülve kifejti a hatását.

A sóhomokozó parajdi kristálysóval van feltöltve és városi szennyeződésektől mentes, természetes környezetet imitál. Tiszta klímáját a parajdi só párája biztosítja, melyet a gyerekek észrevétlenül lélegeznek be.

A somokozó kialakítható sókabinban, sószobában egyaránt.

Mobil sófal

Ha hely hiányában nincs lehetőség só kabin vagy só barlang kialakítására, gyakran ajánljuk a mobil sófalat, mely méreténél fogva (80x60x8cm) könnyen mozgatható és hatását tekintve teljes mértékben megegyezik a sókabin hatásaival.